Lucrările viitorilor designeri expuse în Biblioteca Universității Oradea

Miercuri în această săptămână, studenții de la Facultatea de Arte s-au reunit pentru a organiza cea de-a  IX-a ediție a Design Expo 2022. Astfel Biblioteca Universității a găzduit o expoziție cu lucrările de design de obiect – modă și ambient ale  studenților din toți cei trei ani ai programului de licență, dar și a celor din anul I și II, master, specializarea ,, Design”,  totodată în deschidere având loc un recital de muzică, susținut de studenții departamentului de muzică.

Înainte de deschiderea expoziției, studenții mișunau dintr-o parte în alta ocupându-se de organizare, au pregătit chiar și o masă cu gustări și sucuri pentru spectatorii cărora chiar și  la intrarea în biblioteca li se ofereau praline, pentru a-i face pe toți invitații să se simtă bine-veniți. Astfel chiar dacă în holul bibliotecii este de obicei liniște, miercuri au răsunat glasurile agitate ale tinerilor artiști. Emoțiile și entuziasmul se puteau citi pe chipurile celor care se pregăteau pentru  susținerea recitalului. Tinerii au reușit să facă spectacol cântând la pian, vioară și flaut, păstrând în același timp o figură senină, putându-se observa cu câtă pasiune făceau totul.

 Cei prezenți au fost îndemnați să scrie într-un caiet critici constructive dar și mesaje de apreciere cu privire la expoziția din 2022.  Scopul evenimentului este de a arăta unui public cât mai larg potențialul și talentul tinerilor artiști, ba chiar în vederea unor viitoare colaborări și lansări în cariera dorită.

,,Acum sunt foarte emoționată… mă bucur foarte mult de cum a ieșit totul… am muncit foarte mult și să panotăm și să mutăm toate lucrurile și să fie totul okay” ne-a mărturisit Frese Casandra, una dintre studentele de la ,,Design”. Tot tânăra ne-a informat că prima dată a avut loc selecția lucrărilor, cele mai bune fiind alese pentru expunere.

Publicul s-a arătat încântat de felul în care a decurs evenimentul, după încheierea recitalului continuând să admire și să facă poze lucrărilor.

,,A fost interesant, a fost fain… Muzica, ar fi fost fain sa fie în continuu, să fie în timp ce ne uităm noi, asta cred că ar fi fost un plus, dar în rest…a fost chiar bine” susține o tânără prezentă la Design Expo 2022.

Doritorii se pot bucura de expoziție până la data de 25 mai, fiind totodată regăsită pe facebook pe pagina Design Expo Oradea.

Larisa BĂRCUI

Jurnalism anul 1

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri