Ludovic Orban a demisionat din PNL. A fost urmat de 15 parlamentari

Foto: stirileprotv.ro

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a demisionat din partid. El este urmat de 15 senatori şi deputaţi, care recent au părăsit grupurile parlamentare ale PNL.

„Motivul esenţial pentru care astăzi am decis să-mi dau demisia din PNL este acela că eu sunt loial oamenilor care şi-au pus speranţele în noi. (…) Colegii din PNL au trădat grav, au comis cea mai gravă încălcare a regulilor într-o democraţie. (…) Astăzi, pentru mine, este o zi crucială, o zi în care pur şi simplu am fost obligat să părăsesc partidul în care mi-am petrecut toată viaţa matură. Este o decizie pe care o iau cu mare greutate, pentru că în PNL am cei mai mulţi prieteni, oameni alături de care am luptat, de care am suferit, de care m-am bătut să susţin ideile liberale, să oprim „ciuma roşie” să conducă România şi să oferim României şansa la o dezvoltare reală”, a declarat Ludovic Orban la sediul PNL.

Parlamentarii care şi-au înregistrat marţi demisia din PNL, alături de Ludovic Orban sunt: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Ştefan (deputat), Ionel Dancă (deputat), Constantin Şovaială (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bola (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tănase (deputat), Gabriel Plăiaşu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) şi Adrian Miuţescu (deputat).

Pe 26 octombrie, Ludovic Orban a plecat din grupul PNL de la Cameră, devenind deputat neafiliat.

Distribuie informația
Alte știri