Ludovic Orban îl dă afară pe șeful Casei Naţionale de Pensii. Un bihorean îi poate lua locul

Foto: agerpres.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că îl va înlocui din funcţie pe preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Ioan Petru Căprariu, şi că are în vedere modernizarea instituţiei, care este „complet neadaptată secolului XXI”.

Ioan-Petru Căprariu a fost numit de premierul Viorica Dăncilă în funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice în aprilie 2019. Anterior, el fusese președintele Casei Județene de Pensii Timiș timp de aproximativ 30 de ani. Recent, Ioan-Petru Căprariu a intrat în concediu medical, iar premierul Ludovic Orban a interpretat acest gest ca fiind o piedică intenționată pe care PSD încearcă să o pună, prin oamenii de partid, noului Guvern.

Laurențiu Țenț, director executiv adjunct al Casei de Pensii Bihor, este una dintre soluțiile pentru șefia Casei Naționale de Pensii. Are 38 de ani si este licențiat în drept al Facultății de Științe Juridice și Administrative Oradea, cu masterat in Politici Administrative Europene la Facultatea de Știinte Umaniste, Politice și Aministrative Arad.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri