Ludovic Orban: Ioan Cupșa ar putea fi viitorul ministru al Justiției

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți seară la Digi 24 că deputatul PNL Ioan Cupșa ar putea fi viitorul ministru al Justiției. „Are toate calităţile necesare pentru a gira această funcţie. (…) Poate fi un candidat, dar nu vă voi da nume. În momentul în care vom decide formula Guvernului, atunci o vom prezenta public”, a spus liderul liberalilor.

Bihoreanul Ioan Cupșa, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, e insa singurul liberal care a votat în 2017 Legea recursului compensatoriu, o inițiativă PSD-ALDE care a dus la eliberarea rapidă din închisori a mii de infractori periculoși care au invocat condițiile de detenție.

În luna februarie, același Cupșa a depus la Parlament o inițiativă de abrogare a legii privind recursul compensatoriu (legea 169/2017), după ce în spațiul public au apărut sute de articole despre recidivele săvârșite de infractorii eliberați. Proiectul este încă în dezbaterea Parlamentului.

Recursul compensatoriu a eliberat zilnic 10 violatori, pedofili și criminali. Doar 1,48% dintre deținuții eliberați erau condamnați pentru corupție, arată o statistică a Administrației Naționale a Penitenciarelor, potrivit g4media.ro.

Distribuie informația
Alte știri