Ludovic Orban, premierul desemnat de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, numele noului prim-ministru. Acesta este Ludovic Orban, președintele PNL. Anunțul a fost făcut în urma unei noi runde de consultări cu șefii partidelor de opoziție.

„Vă mulţumesc pentru încrederea acordată de a forma un guvern într-o perioadă grea. Sunt pregătit să-mi asum o asemenea responsabilitate. Voi depune toată experienţa, energia de care dispun în slujba servirii interesului public. În acest moment, românii se uită cu speranţă, cu încredere la noi. Aşteaptă de la un guvern normal cinste, competenţă, integritate, soluţii pentru marile probleme cu care se confruntă România astăzi. Principalele obiective sunt refacerea echilibrelor macro-economice, readucerea competenţei şi a profesionalismului în instituţiile publice”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL are, conform Constituției, o perioadă de 10 zile în care să decidă componența Guvernului, și să convingă partidele parlamentare să voteze învestirea Cabinetului. PNL are nevoie de 233 de voturi pentru a-ți pune în funcție Executivul.

Distribuie informația
Alte știri