Ludovic Orban se autoizolează și nu merge la consultările cu președintele!

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat, vineri, că după ce parlamentarul Virgil Chițac a fost confirmat cu coronavirus, atât el, cât și toți membrii Biroului Politic Național se vor izola, la domiciliu. A mai spus că miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru a fi diagnosticați.

„Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. (…) Miniștri să se ducă la birourile lor, să nu aibă contacte cu angajații, să evite răspândirea. Își vor exercita atribuțiile. Solicit intregului dispozitiv de luptă impotriva coronaviruslui să nu înceteze procedurile, să nu fie afectată capacitatea Guvernului de a lupta împotriva coronavirusului”, a adăugat Orban.

Premierul Ludovic Orban anunță că nu mai merge la consultările de la Palatul Cotroceni, ce urmau să aibă loc astăzi, după ce a decis să se autoizoleze.

„Cum să merg la consultări? Ar însemna să expun președintele (…) În timpul ședinței de BEX mi-a transmis această informație, l-am sunat pe președinte, normal, cum se face în astfel de situații”, a spus Ludovic Orban

Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL, a mai spus Orban.

Premierul interimar a mai spus că miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru a fi diagnosticați. Vineri se vor face teste și presei care a fost la evenimentele PNL sau Guvern.

Stiri.tvr.ro

Alte știri