Lume, lume! Primul eveniment de gastronomie tradițională din România, „D’ALE PORCULUI”, cu trei băuturi oficiale locale din Bihor și imn propriu, în curând la Oradea

Festivalul-concurs „D’ALE PORCULUI” va avea loc în perioada 3-4 decembrie 2022 in Era Shopping Park. Evenimentul, organizat de Asociația Culturală D’ART Oradea (deținătoarea mărcii înregistrate), în parteneriat cu Asociația Comunelor din România – Filiala Județeană Bihor, va deschide oficial „sezonul” sărbătorilor de iarnă 2022-2023 în România! Tradiţionalul concurs de sâmbătă, 3 decembrie, între comunele din Bihor şi invitatele lor (comune înfrățite) va fi completat, duminică, 4 decembrie, de o competiţie între echipe de profesionişti reprezentând și zone din ţară!

Ediția a IX-a „D’ALE PORCULUI” se lansează printr-un parteneriat „de aur” – realizat de români, pentru români: Comtim devine partenerul principal al evenimentului, la care ministrul Petre Daea și-a anunţat participarea.

Vizitatorii vor putea degusta produsele din concurs, pe baza unor tichete puse la dispoziţie de organizatori!

Şi această ediţie va umple cămările vizitatorilor pentru iarnă: festivalul găzduind deja tradiţionalul târg de produse locale „FAIN DINing BIHOR”!

Juriul principal este format din aşi ai gastonomiei din România. Este vorba despre: Ştefan BERCEA – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România – preşedinte; Ciprian NICOLESCU – mentorul şi antrenorul echipei naţionale de bucătari (seniori) a României la Olimpiada gastronomică 2020 – vicepreşedinte; Mircea GROZA – arheolog culinar, autor „Poveştile socăciţei”, Nina RUS – manager Păstrăvăria Rin Romuli, owner „Bunătăţile lu’ Nina”, Doru VREMEȘ, membru al juriului la Top Chef Măcelar 2022, owner Ria Do Trading, Alexandru ŞANDRĂU – executive chef, Complex PRESIDENT Băile Felix, Nicolae POP – directorul Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI” – secretar.

Festivalul-concurs „D’ALE PORCULUI” este primul eveniment de gastronomie tradițională din România care are trei băuturi oficiale locale, realizate sub marca proprie – „doboRÂT”: pălincă de prune TRĂMUȚA – Tulca, bere neagră artizanală BERS NOVA – Borș și vin roze FAMILIA DARABONT – Biharia.

De asemenea, din 2022, festivalul-concurs „D’ALE PORCULUI” are imn; melodia îi aparține prietenului și „nașului” evenimentului, celebrul actor, om de televiziune și rapsod Alexandru Pop – VĂRU’ SĂNDEL (autor text: Nicolae Pop).

În fiecare dintre cele două zile, într-o zonă special amenajată, vor avea loc scurte demonstrații gastronomice realizate de profesioniști, membri ai juriului și invitați speciali. Printre maeștrii-bucătari care vor găti live, în fața publicului, se numără: chef Ciprian NICOLESCU (Comtim), chef Mircea GROZA (Poveștile socăciței), chef Nina RUS (Dezlegare la pește), chef Adrian NEAG (Bucatele Socăciței), chef Nicolae POP (… Cei mai buni cârnați din Transilvania)”

Distribuie informația
Alte știri