Lumina Invierii a ajuns in casele bihorenilor. Credinta populara legata de aceasta Sfanta Zi

Învierea Domnului a fost întâmpinată, seara trecută, în lăcașurile de cult ortodox, romano-catolic, reformat și evanghelic de pe întreg cuprinsul țării. La fel s-a intamplat si in Oradea.

Au luat lumina sfanta, au cantat „Hristos a inviat” si au primit cu bucurie vestea Invierii Domnului.
Sărbătoarea Sfintelor Paști este cea mai mărită şi solemnă dintre sărbătorile anului, care aduce omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos.

Exista din batrani mai multe credinte si superstitii legate de aceasta Zi. Lumânarea de la Înviere trebuie păstrata în casă şi aprinsă în caz de boală, calamităţi naturale, supărări. În dimineaţa Paştelui e bine să priveşti prima dată într-o cofa cu apă neîncepută. Se spune că vei avea vederea buna în restul anului. Se spune că e bine să te speli pe faţă cu apa neîncepută dintr-o cană nouă, în care ai pus un ou roşu, unul alb, un bănuţ de argint şi un fir de iarbă verde, semne ale sănătăţii, prosperităţii şi sporului în toate. Pasca, crucea de pe ea sau anafura sunt considerate de leac, de aceea se păstrează bucăţi din ele peste an.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri