Luna februarie a adus recorduri absolute de temperatură pentru februarie în vestul țării

Februarie 2024 va fi sus în topul celor mai calde luni de iarnă, iar ultimele zile au dovedit din plin asta. Au fost peste 22 °C în Crișana și peste 20 °C în Transilvania, valori cu 15 grade mai mari decât media perioadei.

Potrivit unei analize Hotnews bazată pe datele ANM, luni au fost peste 21 C în Banat și Crișana. Marți a fost și mai cald: 21,3 C la Oradea în condițiile în care în Crișana și Banat maxima normală pentru această perioadă este în jurul a 7 – 8 C.

Miercuri după prânz hărțile ANM au indicat din nou valori de temperatură excepțional de mari, în special în Ardeal. La multe stații meteo au fost stabilite noi recorduri absolute de temperatură pentru februarie, iar cel mai cald a fost la Gurahonț (+22,4 °C) și la Vărădia de Mureș (21,7 C).

În săptămâna 4-11 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice şi nordvestice, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Distribuie informația
Alte știri