Luna Roz 2022. Când apare și ce semnificație are

Foto: Shutterstock

Luna plină din aprilie răsare în noaptea de sâmbătă, 16 aprilie și este numită în mod tradițional ”Luna roz” și este prima Luna plină a primăverii, reprezentând renașterea după iarnă. Primăvara este aici și vine cu reînnoire, schimbare și creștere pentru noi toți. Va putea fi vizibilă pe cer începând cu ora 21:47. 

E o Luna importantă pentru cei care sărbătoresc Paștele catolic, deoarece data Paștelui depinde de data Lunii pline. Paștele catolic este sărbătorit în prima duminică după Luna plină (adică prima Luna plină a primăverii), ceea ce înseamnă că va fi sărbătorit anul acesta duminică, 17 aprilie (după Luna plină de sâmbătă, 16 aprilie). Pentru ortodocși, duminică 17 aprilie este ziua de Florii.

În ciuda numelui său, Luna Roz a lunii aprilie nu va părea de fapt roz. Denumirea sa este dată de floarea sălbatică roz de primăvară Phlox, originară din estul Americii de Nord, familie din care fac parte și brumărelele. 

Potrivit folclorului, perioada de la Luna plină până la ultimul pătrar de Luna este cea mai bună perioada pentru stârpirea buruienilor, rărirea culturilor, tăierea, cosirea, tăierea lemnului și plantarea culturilor. O luna plină în aprilie aduce îngheț. Dacă Luna plină se arată șters, așteaptă-te la ploaie.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri