Luni, 16 mai, începe vaccinarea cu doza a 4-a de vaccin anti-COVID

Foto: pixabay.com

Începe vaccinarea cu a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 în România! De luni,16 mai, toți cei care au peste 18 ani pot merge în centrele existente și în cabinetele medicilor de familie pentru a cere să se vaccineze cu doza 4. Cei care nu au medic de familie pot merge la oricare cabinet care deține vaccinuri anti-COVID.

Mulți români se întreabă de ce să-și facă a 4-a doză, ce protecție le oferă și la ce este utilă. 

România are însă 21 de persoane care s-au vaccinat deja cu doza 4. Sunt cei care au făcut acest lucru în baza unei recomandări clare din parte medicului. Ne referim la pacienți cu diverse afecțiuni oncologice, cu stadii avansate de boală, cu sau fără tratament activ, fie că vorbim de radioterapie sau chimioterapie, pacienți post-transplant. 

Doza a 4-a este recomandată în special celor care au peste 60 de ani. 

Se tot vorbește însă de riscul apariției unui nou val în toamnă. Niciun specialist nu exclude acest lucru, însă lucrurile ar putea fi grave doar în cazul în care o sa apară o nouă tulpină periculoasă, spune Ministerul Sănătății. 

Noile vaccinuri ar trebui sa fie adaptate și se lucrează deja la acest lucru. Și România va primi vaccinuri adaptate dacă se va întâmpla asta.  

SUA, Franța, Danemarca și Ungaria sunt printre țările care deja administrează a 4-a doză. 

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri