Luni are loc prima şedinţă de Guvern, după demisiile miniştrilor ALDE

Premierul Viorica Dăncilă a convocat pentru luni prima şedinţă de Guvern, după ce miniştrii ALDE au demisionat, au afirmat surse politice pentru mediafax.ro. Pe ordinea de zi ar putea fi OUG pentru prelungirea termenului de înscriere la vot al românilor din Diaspora.

Sedinţa de Guvern va avea loc, în jurul orei 16:00, înainte de CEx-ul PSD. Potrivit unui comunicat al Executivului transmis duminică AGERPRES, pe agenda şedinţei Guvernului va fi inclus proiectul de hotărâre referitor la aprobarea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, care se acordă elevilor în anul şcolar 2019-2020 şi cel privitor la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Spital regional de urgenţă Cluj”.

În prezent trei ministere au rămas fără conducere: ministerul Mediului, al Energiei şi al Relaţiei cu Parlamentul.
Miniştrii ALDE Viorel Ilie, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton au demisionat din funcţie pe 27 august, în urma deciziei lui Călin Popescu Tăriceanu de a ieşi de la guvernare.

Distribuie informația
Alte știri