Luni, parlamentarii se întorc din vacanță, în sesiune extraordinară

Marcel Ciolacu și liderii de grup ai PSD au decis convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care să fie adoptată legea privind eliminarea pensiilor speciale, potrivit realitatea.net.

Proiectul de legea pentru eliminarea pensiilor speciale, aflat în Parlament, a fost adoptat de comisiile de specialitate la finalul anului trecut, când parlamentarii au decis eliminarea tuturor pensiilor speciale cu excepția celor militare. Proiectul a fost însă amânat de la votul final din Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Astfel, luni, la ora 14.00, parlamentarii vor avea pe ordinea de zi avizarea unor proiecte de legi şi propuneri legislative; documentare şi soluţionarea unor probleme repartizate comisiilor, iar marți, începând cu ora 14.00, se va desfășura ședința de plen a Camerei Deputaților.

Miercuri este, din nou, zi de foc, în Parlament, începând cu ora 14.00, va avea loc ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, pentru angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului asupra Proiectului de Lege privind modificarea și completarea Legii nr.115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr.215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali.

Alte știri