M44 din Ungaria se va conecta la viitorul drum expres Oradea-Arad/ Acordul ar putea fi semnat în octombrie

Acordul privind prelungirea drumului expres M44 şi conectarea acestuia cu drumul expres planificat în România ar putea fi finalizat în octombrie. Acordul va fi semnat în cadrul unei întâlniri guvernamentale bilaterale, a informat vineri Consiliul Judeţean Békés într-un comunicat remis agenţiei ungare de presă MTI.

Comunicatul precizează că joi, la Dombegyháza (judeţul Békés), a avut loc o întrevedere privind pregătirea acordului interguvernamental referitor la detaliile conexiunii între drumul expres ungar M44 şi drumul expres Arad-Oradea, aflat în stadiu de proiectare.

În cadrul întrevederii grupului de lucru care se ocupă de autostrăzile româno-ungare, specialiştii au ajuns la un consens în ceea ce priveşte conectarea prelungirii M44 la drumul expres românesc la sud de Salonta. Punctul de trecere a frontierei a fost şi el desemnat de către experţii celor două ţări.

Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, a declarat că se doreşte predarea drumului expres dintre Arad şi Oradea cel târziu până în primul trimestru al anului 2027.

Delegaţia română a fost condusă de Adrian Foghiş, secretar de stat al Ministerului Transporturilor, iar cea ungară de Zsolt Thoroczkay, şef de departament în cadrul Ministerului Tehnologiei şi Industriei. La reuniunea grupului de lucru au participat Norbert Erdős, deputat Fidesz şi Mihály Zalai, preşedintele Consiliului Judeţean Békés.

La sfârşitul întrevederii, participanţii au vizitat punctul de trecere a frontierei Dombegyház-Variaşu Mic, care va fi deschis în curând ca punct de trecere permanent.

Distribuie informația
Alte știri