MAE a demarat distribuirea către secţiile de votare a materialelor necesare scrutinului pentru Parlamentul European

Ministerul Afacerilor Externe a început, joi, distribuirea materialelor necesare votării către secţiile de votare care vor fi organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European.

MAE informează că a încheiat, în cursul zilei de miercuri, distribuirea către secţiile de votare din străinătate a celor 6.212 tablete care vor fi utilizate în secţiile de votare din străinătate pentru funcţionarea aplicaţiei de verificare a dreptului de vot şi a sistemului informatic pentru monitorizarea prezenţei la vot şi prevenirea votului ilegal.

Pentru buna desfăşurare a procesului electoral din străinătate din data de 9 iunie sunt distribuite către secţiile de votare care vor fi organizate în străinătate 2.542.800 de buletine de vot, 8.439 de ştampile cu menţiunea „VOTAT” şi 2.304.715 timbre autocolante şi 915 ştampile de control.

Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate distribuie birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate, prin intermediul MAE, pe bază de proces-verbal, buletinele de vot, ştampilele de control, ştampilele cu menţiunea „VOTAT”, precum şi celelalte materiale necesare procesului electoral.

MAE organizează, prin intermediul Misiunilor Diplomatice şi Oficiilor Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, mai mult decât dublu faţă de secţiile organizate la alegerile europarlamentare din anul 2019.

Ministerul de Externe reaminteşte că la alegerile europarlamentare din 9 iunie cetăţenii români cu drept de vot care domiciliază, au reşedinţa sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secţie organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

La scrutinul din 9 iunie votarea începe la ora locală 7,00 şi se încheie la ora 22,00. Alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 22,00, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot până la ora locală 23,59.

Distribuie informația
Alte știri