MAE a emis o atenţionare de călătorie în Franța din cauza acţiunilor de protest

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franța că pentru sâmbătă, 8 decembrie sunt anunţate acţiuni de protest.

„Sunt 90 de mii de jandarmi și de polițiști care vor supraveghea protestul vestelor galbene în toată Franța. Opt mii vor fi la Paris, mult, mult, mult mai mulți decât săptămâna trecută, în schimb măsurile merg mult mai departe. Se vor închide marile magazine pariziene, se închid teatrele, cinematografele, toate magazinele, restaurantele, cafenelele de pe bulevardul Champs Élysées și cam toate obiectivele turistice ale Parisului, cam toate muzeele – Luvru, Turnul Eiffel, Arcul de Triumf”, se arata in comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe de la București „recomandă cetățenilor români evitarea pe cât posibil a zonelor centrale ale Parisului în intervalul pentru care s-au anunțat proteste de stradă, să manifeste atenție sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale barierelor cu plată de pe autostrăzi, ale stațiilor de carburant, ale suprafețelor comerciale, precum și ale altor elemente de infrastructură”, se arată într-un comunicat al instituției.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, mai arată sursa citată. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Foto: stiri.tvr.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri