MAE a făcut publice contactele de urgenţă dedicate românilor din Turcia

Ministerul român al Afacerilor Externe a făcut publice contactele de urgenţă dedicate românilor afectaţi de cutremurele din Turcia şi a recomandat ca liniile telefonice să nu fie ocupate

Potrivit MAE, în cazul existenţei unor eventuale grupuri de cetăţeni români afectaţi, este recomandat ca o singură persoană să contacteze personalul consular, iar informaţiile să fie diseminate şi celorlalţi.

Ministerul român al Afacerilor Externe le recomandă cetăţenilor români aflaţi în zonele afectate de cutremur să se informeze din surse oficiale despre evoluţia situaţiei de la faţa locului şi să respecte instrucţiunile autorităţilor turce.

Reprezentanţii ministerului român reiterează faptul că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

Distribuie informația
Alte știri