MAE: Atenţionare de călătorie – fenomene meteo extreme în Grecia

Foto: Αssociated Press

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, sâmbătă, o atenţionare de călătorie pentru Grecia, avertizând asupra riscului deteriorării bruşte a condiţiilor meteorologice din această ţară şi al apariţiei unor fenomene extreme.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE, Serviciul elen de Meteorologie (EMY) a emis o avertizare meteo, valabilă pentru intervalul 11-12 decembrie, referitoare la deteriorarea bruscă a condiţiilor meteorologice şi manifestarea unor fenomene extreme (precipitaţii abundente, inclusiv grindină şi căderi masive de zăpadă, în zonele muntoase din nordul ţării, furtuni şi intensificări importante ale vântului).

Sursa citată precizează că fenomenele meteo extreme vor afecta treptat întreg teritoriul Greciei, intensitatea maximă a acestora fiind prognozată pentru regiunea Attica (Atena) în cursul zilei de 11 decembrie 2021.

Intensitatea vântului va atinge 7-8 grade pe scara Beaufort, rafalele de vânt putând ajunge izolat şi la 9 grade pe aceeaşi scală.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Distribuie informația
Alte știri