MAE: Atenţionare de călătorie Franţa. E Cod portocaliu pentru furtuna Ciaran

Foto: pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că Meteo France a anunţat un cod portocaliu de vânt, ploi abundente şi inundaţii pentru cinci departamente din nordul ţării.

Codul a fost emis pentru Normandia, Bretania, Pays de Loire, Hauts de France şi Centre Val de Loire, ca urmare a furtunii Ciaran, începând de miercuri, ora 22,00, până la finalul zilei de joi, se arată într-un comunicat al MAE.

Totodată, au fost anunţate averse de ploaie însemnate cantitativ, însoţite de intensificări ale vântului.

Pentru garantarea siguranţei pasagerilor, va fi oprită circulaţia mai multor trenuri în zilele de 1 şi 2 noiembrie, spre regiunile menţionate.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Cetăţenii români se pot informa în timp real cu privire la situaţia meteorologică, accesând pagina de Internet www.meteofrance.com, iar în ceea ce priveşte circulaţia feroviară se pot regăsi informaţii actualizate consultând site-ul SNCF: https://www.sncf.com/fr/tempeteciaran.

De asemenea, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

Distribuie informația
Alte știri