MAE: Atenționare pentru românii care călătoresc în Marea Britanie

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Marea Britanie că, în perioadele 28 iulie – 1 august şi 4 – 8 august 2023 sunt planificate greve ale personalului din aeroportul Gatwick/Londra.

Au fost astfel anunţate perturbări ale serviciilor din aeroport, întarzieri şi anulări ale zborurilor. Companiile aeriene afectate de aceste acţiuni sunt British Airways, Easyjet, Ryanair, Tui, Westjet şi Wizz Air.

Mai multe detalii se regăsesc la https://www.bbc.co.uk/news/business-66199180.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Londra, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al Consulatului General al României la Londra: +447738716335.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Distribuie informația
Alte știri