MAE: Încă patru români din Grecia, confirmați ca infectați cu noul coronavirus

Foto: gandul.ro

Încă patru români din Grecia au fost confirmaţi cu noul coronavirus, informează vineri seară Ministerul Afacerilor Externe. Este vorba de trei turişti aflaţi în insula Thassos şi unul în Lefkada. Anterior, MAE a mai informat cu privire la alte 8 cazuri de cetăţeni români cu SARS-CoV-2 aflați în Republica Elenă.

Ministerul Afacerilor Externe face apel la cetăţenii români care au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 pe teritoriul Greciei să respecte toate recomandările autorităţilor elene, inclusiv efectuarea măsurii carantinei.

De asemenea, MAE subliniază într-un comunicat că nerespectarea recomandărilor autorităţilor elene şi încălcarea protocoalelor epidemiologice cresc riscul de propagare a infecţiei, „iar în cazul revenirii în România anterior efectuării măsurilor stabilite pot pune în pericol siguranţa celor de acasă”.

Ministerul român atenţionează că, în conformitate cu informaţiile comunicate public de către autorităţile elene pe site-ul https://travel.gov.gr, termenul pentru completarea formularului electronic (Passenger Locator Form) a fost modificat.

Astfel, faţă de regula care stabilea obligativitatea completării formularului electronic cu minimum 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Elene, conform noilor informaţii, acesta poate fi completat inclusiv în cursul zilei anterioare intrării pe teritoriul Greciei. Declaraţia este disponibilă pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe –https://www.mae.ro/node/51904.

Distribuie informația
Alte știri