MAI a cerut prefecţilor să nu mai comunice informaţii cu privire la numărul celor diagnosticaţi cu COVID-19

Shutterstock

Ministerul Afacerilor Interne a interzis prefecţilor să furnizeze date referitoare la numărul de teste pentru coronavirus, la numărul celor diagnosticaţi şi la starea de sănătate a pacienţilor, orice comunicare pe această temă fiind făcută de Grupul de Comunicare Strategică. Un alt document le solicită prefecţilor să comunice doar datele din raportarea de la ora 13:00, precum şi cartolina care sintetizează aceste date, argumentul fiind acela că astfel este evitată stigmatizarea persoanelor dintr-o anumită localitate sau judeţ.

Presa locală a iniţiat un protest ca urmare a acestor decizii, considerând că sunt ”menite să ascundă adevărata dimensiune a răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19 în România” şi constituie încălcări grave ale libertăţii de exprimare. -o altă adresă, MAI le cere prefecţilor să comunice doar informaţiile transmise prin grupul de comunicare strategică, precum şi cartolina cu sinteza datelor prezentate zilnic la ora 13:00.

Prefecţii pot însă comunica măsurile luate, pot furniza date legate de amenajarea locurilor de carantină dar nu şi despre zona în care sunt situate, despre materialele şi echipamentele de protecţie şi despre măsurile de ordine publică.

Printr-o altă adresă, MAI le cere prefecţilor să comunice doar informaţiile transmise prin grupul de comunicare strategică, precum şi cartolina cu sinteza datelor prezentate zilnic la ora 13:00.

Distribuie informația
Alte știri