Mai mult de jumătate dintre restanțierii orădeni şi-au achitat integral sau parțial obligațiile fiscale

În lunile iunie și iulie, Direcția Economică din cadrul Primăriei Oradea, respectiv Serviciul de Executare Silită a transmis 235 de notificări finale de plată către contribuabilii restanțieri. Toți acești proprietari dețin bunuri imobile și înregistrează datorii fiscale istorice, respectiv restanțe foarte vechi, pentru care nu au avut efect alte forme de executare silită. Procedura demarată de Primăria Oradea urmărește și echitatea față de ceilalți proprietari din municipiul Oradea, care își achită constant impozitele.

Notificările finale de plată au reprezentat ultima somație înaintea vânzării imobilului sechestrat. Persoanele notificate trebuie să achite debitele restante în termenul menționat în notificare pentru a evita demararea procedurii legale de evaluare și valorificare a bunului imobil ipotecat la O.C.P.I. în favoarea Municipiului Oradea.

Dintre proprietarii notificați până în acest moment, 124 au făcut plăți integrale sau parțiale în sumă totală de 494.457 lei, astfel: 38 proprietari au achitat integral suma de 230.788 lei, iar 86 de proprietari au achitat parțial suma totală de 263.669 lei și au semnat angajamente de plată.

Valorificarea bunurilor reprezintă o măsură extremă de executare silită, atunci când celelalte măsuri somații, titluri executorii, popriri ale disponibilităților bănești și sechestrele asupra bunurilor mobile sau imobile nu au condus la stingerea obligațiilor fiscale restante. Primăria Oradea reamintește proprietarilor vizați că această somație este ultima înaintea inițierii procedurilor de vânzare.

Distribuie informația
Alte știri