Mai multe Hotărâri de Guvern legate de Bihor, pe ordinea de zi a şedinţei conduse de premierul Ciucă

Guvernul va analiza în şedinţa de miercuri, 6 iulie, proiecte de legi, de ordonanţtă, dar si mai multe hotărâri. Trei dintre ele sunt legate de Bihor.

Un proiect de act normativ vizează declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică „Varianta de ocolire Ştei”, aferent Etapei I – Centura Beiuş. Este vorba despre imobile situate pe raza localităţilor Beiuş, Finiş, Drăgăneşti şi Tărcaia, din judeţul Bihor. Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor, sunt în valoare de 533.980 lei, pentru 541 imobile reprezentând teren cu o suprafaţă totală de 135.299 mp şi 3.562 mp construcţii.

Un alt proiect se referă la actualizarea datelor de identificare şi a valorii de inventor ale unui imobil aparţinând domeniului public al statului şi transmiterea unei suprafeţe de teren din administrarea Penitenciarului Oradea din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în vederea realizării de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a obiectivului de investiţii „Legătură Centură Oradea (Giraţie Calea Sântandrei) – Autostrada 3 (Biharia)”

Tot oe agenda de miercuri a Executivului este si proiectul ce vizează actualizarea valorii de inventar a imobilelor cu nr. MF 34318 şi 144698, a schimbării denumirii imobilului cu nr. MF 144698, precum şi pentru trecerea unor părţi din acestea, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea şi Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea, în domeniul public al municipiului Oradea, judeţul Bihor

Alte știri