Mai multe obiective turistice din Bihor vor fi finanțate prin PNRR pentru reabilitarea sau promovarea lor

Deputatul Szabó Ödön a prezentat proiectele din domeniul turismului bihorean trecute pe lista obiectivelor ce îndeplinesc criteriile necesare pentru finanțarea reabilitării sau promovării lor cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cetatea din Oradea, mai precis bastionul Crăișorul, biserica de lemn din Dumbrăveni, conacul Jakó Manor, din Mișca, ansamblul abației din Sâniob și cetatea Biharia sunt, după cum spune deputatul Szabó Ödön „obiectivele din județul Bihor care vor beneficia de finanțare pentru investiții, din fondurile PNNR”.

Acestea, dar și alte câteva obiective turistice, ce fac parte din rute culturale bihorene, ca: dealul Simionului din Șuncuiuș, biserica de lemn din Beznea, cea din satul Margine sau regiunile gastronomice Țara Crișurilor și Țara Beiușului se vor bucura și ele de fonduri pentru promovare turistică.

„Pe lângă faptul că vor veni bani în județul nostru, e important să semnalăm că România este singura țară care beneficiază de bani alocați acestor rute culturale, prin PNNR. A fost o inițiativă a doamnei secretar de stat Hegedüs Csilla, de la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, lansată chiar aici, la Oradea. Iată, rezultatele PNNR încep să apară și țin să-i mulțumesc și doamnei secretar de stat pentru aceasta”, a spus deputatul Szabó Ödön.

Distribuie informația
Alte știri