Mai multe trenuri de marfă sunt blocate la graniță. Transportatorii cer redeschiderea a două puncte esențiale de frontieră. Unul e din Bihor

Sunt mai multe marfare blocate la graniță, din cauza deciziei autorităților de a închide mai multe puncte de trecere a frontierei, dintre care două sunt vitale pentru transportul feroviar de mărfuri, scrie Club Feroviar.

Transportatorii privați cer redeschiderea punctelor Stamora Moravița și Valea lui Mihai și spun că este nevoie de soluții pentru a asigura libera circulație a mecanicilor de locomotivă și a personalului de tren în trafic internațional.

”Organizația noastră și cei mai importanți membri ai săi fac demersuri pentru deblocarea situației. Am luat legătura cei care se ocupă de transportul feroviar, cu Direcția de Transport Feroviar din cadrul Ministerului Transporturilor, și urmează să se ia măsuri în acest sens”, a declarat președintele OPSFPR, Vasile Șeclăman.

El a precizat că, în contextul epidemiei de coronavirus, ar trebui luate și alte măsuri pentru sprijinirea transportatorilor feroviari. În acest sens, Șeclăman a precizat că este necesar adoptarea unor facilități fiscale, cum ar fi amânarea plății impozitelor cu trei până la șase luni de zile, în funcție de cât va dura epidemia de coronavirus.

O altă problemă cu care se confruntă societățile de transport feroviar se referă la avizarea și autorizarea personalului.

Sursa: hotnews.ro

Distribuie informația
Alte știri