Mai mulți vitezomani au rămas fără permis după ce au fost depistați de polițiștii bihoreni rulând ca la rally. Vezi care au fost „campionii”

În perioada 25 – 27 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, la sfârșit de săptămână au fost aplicate 249 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 125.115 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 41 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 10 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 137 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 19 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați 16 bicicliști sau utilizatori de trotinete electrice, șase pietoni, opt sancțiuni au fost pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, au fost sancționați cinci conducători de vehicule cu tracțiune animală, patru sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, alte patru pentru punerea în circulație a unor vehicule care prezentau defecțiuni tehnice, trei sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, patru sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 40 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Astfel, duminică, 27 noiembrie a.c., la ora 15.54, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 30 de ani din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 138 de km /h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Tot duminică, 27 noiembrie a.c., la ora 08.50, în localitatea bihoreană Girișu de Criș a fost depistat în trafic un bărbat de 54 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 115 km/h, înregistrată radar.

Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 51 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

Distribuie informația
Alte știri