MAI oferă pachete cadou cu ocazia Zilei Veteranilor de Război. 38 ajung în Bihor

Foto: agerpres.ro

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi reprezentanţii principalelor structuri ale instituţiei au luat parte, miercuri, la Palatul Cercului Militar Naţional, la pregătirea pachetelor cadou pentru veteranii de război din România şi din Republica Moldova.

„Evenimentul este parte a campaniei <Recunoştinţă veteranilor de război> din seria manifestărilor dedicate <Zilei Veteranilor de Război> şi constă în distribuirea unor pachete celor 1.748 veterani de război şi celor 43 de văduve de război de pe teritoriul României, precum şi celor patru veterani din Republica Moldova. Acţiunea de distribuire a pachetelor se desfăşoară în perioada 26-28 aprilie”, informează un comunicat al MAI.

La 29 aprilie se sărbătoreşte, în fiecare an, Ziua Veteranilor de Război, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007, marcată prin ceremonii militare şi religioase dedicate eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial.

Anul acesta se împlinesc 81 de ani de la intrarea României în cel de-Al Doilea Război Mondial, un conflict în care România a înregistrat peste 900.000 de morți, răniți, dispăruți, prizonieri și invalizi, din care aproximativ 92.000 de militari decedați.

În județul Bihor sunt 38 veterani de război, dintre care 15 în municipiul Oradea. Au luptat în Al Doilea Război Mondial, cel mai în etate având respectabila vârstă de 102 ani.

Vineri, 29 aprilie 2022, la Oradea, începând cu ora 10:00, are loc ceremonia militară prilejuită de Ziua Veteranilor de Război. Manifestările se vor desfășura la Monumentul eroilor români căzuți în al Doilea Război Mondial din Cimitirul Municipal „Rulikowski”.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri