Mama din Oradea care a refuzat să dea bani la clasa copilului a deschis grupul de Facebook „Vrem o școală ca afară” pentru părinții nemulțumiți de această practică

O postare, care a devenit virală, despre presiunile la care sunt supuși părinții nemulțumiți de obiceiul colectării de bani la școală a determinat-o pe Mihaela Ichim să facă încă un pas în încercarea sa de a elimina aceste practici din instituțiile de învățământ. Orădeanca, mamă a doi copii și în același timp profesor, a deschis un grup pe Facebook pentru cei care vor ca astfel de situații să nu mai existe.

În urma valului de mesaje pe care l-a declanșat postarea mea de zilele trecute, m-am hotărât să nu las această determinare și această energie pozitivă să se risipească. M-a m hotărât să înființez un grup pentru părinți, un grup în care să putem să ne împărtășim experiențele, să ne sprijinim și, mai ales, să găsim soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete. Vă aștept, a scris Mihaela Ichim în descrierea unui videoclip în care își prezintă planurile legate de grupul „Vrem o școală ca afară” .

La începutul acestei săptămâni, Mihaela Ichim a publicat pe pagina sa de Facebook o conversație din grupul de WhatsApp în care alți părinți îi cereau să își mute copilul din clasă după ce a refuzat să contribuie la cadoul învățătoarei și la achiziționarea unui alfabetar.

Nu m-am gandit ca o sa reactioneze atat de multi oameni. Pur si simplu am vrut sa arat atitudinea asta a parintilor pentru ca nu este normala. Toti directorii stiu dar neaga aceasta practica pentru ca, legal, nu exista nicio dovada importiva lor, explică Mihaela postarea.

Potrivit acesteia, practica școlilor de a apela în permanență la părinți nu este o solutie ci o prelungire a agoniei in care se afla scoala românească. Ieșirea din această situație s-ar putea face prin forța părinților care, împreună, pot găsi soluții sau pot forța managerii școlilor sa recunoască faptul că aceste soluții exista doar că ei trebuie sa muncească pentru a le pune in aplicare.

Grupul „Vrem o școală ca afară” poate fi accesat la următoarea adresă: https://www.facebook.com/groups/197760081549309/?fref=mentions

În urma valului de mesaje pe care l-a declanșat postarea mea de zilele trecute, m-am hotărât să nu las această determinare și această energie pozitivă să se risipească. M-am hotărât să înființez un grup pentru părinți, un grup în care să putem să ne împărtășim experiențele, să ne sprijinim și, mai ales, să găsim soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete. Vă aștept. Link grup: https://www.facebook.com/groups/197760081549309/

Publicată de Mihaela Ichim pe Vineri, 6 martie 2020
Alte știri