Mamografii gratuite la unitatea mobilă de la Maternitatea Oradea pentru doamnele cu vârsta între 50 – 69 de ani, în perioada 7 – 11 august

Doamnele cu vârste cuprinse între 50 – 69 de ani sunt așteptate în perioada 7 – 11 august la unitatea mobilă de mamografie din incinta Maternității (strada Calea Clujului, nr. 50) pentru a-și efectua o mamografie gratuită. Activitatea de testare se va derula zilnic, între orele 08.00-19.00.

Înscrierile se efectuează pe bază de programare la numărul de telefon 0758.621.395, în intervalul orar 8:00-17:00.

Mamografia reprezintă o examinare cu ajutorul razelor X, folosită pentru depistarea precoce și diagnosticarea cancerului de sân înainte de apariția simptomelor.

Aceste mamografii sunt realizate de specialiștii Institutului oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

Acțiunea de prevenție este organizată de Institutului oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, cu sprijinul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, în cadrul proiectului „Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân – etapa a II-a”.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Acesta este primul proiect de screening populațional organizat, al cărui obiectiv este de a crește capacitatea instituțională a unei rețele de screening pentru cancerul de sân la nivel regional și se adresează unui grup țintă constituit din 40.000 de femei, cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani, cu domiciliul/reședința în regiunile de dezvoltare Nord-Vest (județele Bihor, Bistrița, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare) . Cancerul de sân depistat la timp poate fi vindecat!

Distribuie informația
Alte știri