Mandatul USR pentru negocierile de la Cotroceni. Precizarile deputatului Silviu Dehelean

Astăzi, la Cotroceni, are loc o nouă rundă de consultări privind formarea unui nou guvern. Alianța USR PLUS va fi reprezentată de Dan Barna, candidatul nostru la Președinție, care va merge la discuțiile cu Klaus Iohannis cu un mandat foarte clar, dat de către Comitetul Politic USR într-o întâlnire care a avut loc luni seara.
Putem să acordăm votul de învestitură unui guvern care își asumă o durată de viață limitată, va pregăti alegerile anticipate și va îndeplini următoarele condiții:

1. Adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi – esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.
2. Adoptarea inițiativei “Fără Penali în Funcții Publice” pentru care au semnat peste un milion de români.
3. Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20.000 de infractori, dintre care mulți au comis noi fapte de violență.
4. Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de comisar european ce revine României.

Toate condițiile de mai sus trebuie îndeplinite înainte de votul de învestitură – de altfel, ele pot fi îndeplinite într-o singură zi de muncă la Parlament, pentru că toate aceste proiecte sunt blocate acum în Legislativ.
De ce insistăm noi atât de mult pentru anticipate? Pentru că așa cum arată astăzi Parlamentul orice formulă guvernamentală înseamnă: fie o alianță cu foștii tovarăși de drum ai lui Liviu Dragnea – Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu – fie un guvern minoritar care va sta tot la mâna PSD și a foștilor săi complici.

Alegerile anticipate sunt singura soluție reală pentru ieșirea din criză, singura care poate să dea naștere unei majorități parlamentare solide și unui guvern onest și competent. Dacă președintele Iohannis și partidele politice care au dat jos guvernul Dăncilă ar avea voința politică să ne întoarcem la votul oamenilor, alegerile ar putea avea loc în trei luni după alegerile prezidențiale.
Suntem gata de guvernare, nu fugim de aceasta, însă nu suntem dispuși să facem niciun fel de compromisuri.

Distribuie informația
Alte știri