Manevra „Biborteni”: cum ti se fura lucruri din masina cu un simplu pet

Manevra „Biborteni” este numele pe care hotii din Romania au numit o metoda veche intalnita in special in America de Sud si Africa, in parcarile frecventate de turisti. De cel putin un an, aceasta metoda este folosita si in Romania, in parcarile de supermarket, parcari de hoteluri de pe litoral si langa parcuri. Numele vine de la faptul ca este folosit un pet gol de apa, potrivit 4tuning.ro.

Cand nu este nimeni in masina, hotii introduc un pet de 0.5 litri intre roata si aripa. Cand soferul se pune in miscare, recipientul se roteste si incepe sa faca zgomot puternic, despre care soferul nu stie ce sa creada. Asa ca acesta opreste in cateva secunde, coboara din masina lasand de cele mai multe ori portiera deschisa, iar hotul care sta prin preajma sustrage poseta sau geanta victimei.

ATENTIE! Daca auziti zgomote suspecte la masina si sunteti singur, asteptati sa verificati pana intr-o benzinarie care are multe camere video. Niciodata sa nu va dati jos ca sa va uitati la masina! Un alt sfat este sa va uitati de jur imprejur inainte sa coborati si sa observati daca sunt persoane suspecte. Niciodata sa nu plecati de acasa cu impresia ca voua nu vi se poate intampla, deoarece asa s-au gandit si toate miile de victime zilnice ale inselatoriilor care se desfasoara in Romania.

Foto: telegrafonline.ro

Distribuie informația
Alte știri