Manifestări organizate la Oradea de Ziua Eroilor

Ziua Eroilor va fi marcată joi, 2 iunie, printr-o slijbă religioasă la Biserica Militară ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și printr-o ceremonie militară care va avea loc la Capela Municipală și monumentele/mormintele eroilor români și străini din Cimitirul Municipal „Rulikowski” Oradea.

Sfânta Liturghie de Înălțare a Domnului va fi săvârșită la Biserica Militară „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” începând cu ora 9.00. De la ora 11.30, participanții se vor deplasa la Capela Municipală din Cimitirul Municipal „Rulikowski” unde se va desfășura ceremonia militară după următorul program: întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă; intonarea Imnului național al României; moment de reculegere în semn de cinstire și pomenire pentru  eroii români și străini; slujbă de pomenire oficiată de preotul garnizoanei Oradea; alocuțiuni privind semnificația Zilei Eroilor; festivitatea depunerii de coroane și jerbe de flori, succesiv, la Monumentul „Vulturul” al Eroilor Români căzuți în Primul Război Mondial; Monumentul Eroilor Români căzuți în al Doilea Război Mondial; Mormintele Eroilor Români căzuți în Revoluția din Decembrie 1989; Monumentul Eroilor Ruși căzuți în al Doilea Război Mondial; Monumentul Militarilor Unguri căzuți în Primul și al Doilea Război Mondial. Ceremonia militară se va încheia cu defilarea detașamentului de onoare.

„Prin Legea nr. 48/1995 s-a restabilit ca Ziua Eroilor să fie comemorată în aceeași zi cu Înălțarea Domnului Iisus Hristos, la fel ca în perioada interbelică. Acest fapt întărește credința că jertfa lor nu a fost în zadar, fiind primiți de-a dreapta Tatălui. În toate bisericile din țară și străinătate se va face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. Spiritul eroic se transmite de la generație la generație, iar în contextul greu încercat din zilele noastre, ne gândim la cei care zi de zi asigură securitatea cetățenilor și integritatea granițelor noastre. Acești oameni sunt exemple pentru comunități și ne oferă, totodată, speranța că umanitatea triumfă în momentele de cumpănă”, menționează Instituția Prefectului – Județul Bihor.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri