“Maraton de Educație Antreprenorială”, în județul Bihor

În această lună, CONAF (Confederația pentru Antreprenoriat Feminin din România) lansează la nivel național un nou proiect intitulat “Maraton de Educație Antreprenorială”, parte a “Pactului pentru Educație” semnat cu Ministerul Învățământului. Aceasta inițiativă este dedicată promovării educației antreprenoriale în rândul elevilor de liceu, precum și pregătirea acestora pentru un mediu antreprenorial competitiv.

 În județul Bihor, acest proiect este organizat și lansat de trei antreprenoare ambițioase care doresc și cred într-o schimbare a tinerilor din țara noastră, fapt pentru care și acționează în acest sens. Este vorba despre președinta CONAF Bihor, Elizabeth Balla, psiholog clinician de profesie, vicepreședintele CONAF Bihor Dr. Flori Bicăzan, coach și specialist în programare neurolingvistică (NLP) și Emese Balog, psiholog și trainer. Pe lângă bordul activ al CONAF, sunt, de asemenea, fondatoarele Open Tribe, Academia de Business și Leadership din Oradea, contribuind zi de zi la dezvoltarea armonioasă a tinerilor și familiilor din România, atât prin cursuri dedicate tinerilor, cât și consilieri destinate părinților responsabili. Dat fiind aceasta congruență între misiunea lor zilnică în cadrul Academiei Open Tribe și valoarea adăugată de CONAF tinerilor prin intermediul acestei inițiative, cele trei antreprenoare sunt cât se poate de potrivite pentru acest rol, care nu face altceva decât să sublinieze interesul, ambiția și determinarea acestora de a le oferi tinerilor un viitor cu cât mai multe oportunități de dezvoltare.

 Lucrurile încep să evolueze tot mai mult în sfera educațională a tinerilor din România, întreaga activitate fiind organizată în parteneriat cu Consiliul Județean, Primăria și Inspectoratul Școlar Bihor. Printre obiectivele maratonului se numără:dezvoltarea spiritului antreprenorial, exersarea muncii în echipă, mentorarea de către un mediu antreprenorial competitiv. Aceste întâlniri au loc în mai multe școli din județul Bihor, și anume: Colegiul Național “Emanuil Gojdu”, Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Colegiul Național “Onisifor Ghibu” din Oradea și de asemenea Colegiul Național “Samuil Vulcan” din Beiuș și Colegiul Național “Octavian Goga” din Marghita.

De fiecare dată trei antreprenori din domenii diferite de activitate își prezintă povestea de succes în fața elevilor. Scopul acestor întâlniri este acela de a le arăta tinerilor că este posibil să devii un antreprenor de succes, iar modelele vii de antreprenori pe care au șansă să le vadă sunt o confirmare certă în acest sens. Le suntem recunoscători acestor antreprenori care s-au oferit voluntar să adauge semnificație și valoare tinerilor bihoreni. În ceea ce privește elevii, munca lor constă în a concepe o idee de business în cadrul unui plan de afaceri model. Dar lucrurile nu se termină aici, deoarece în luna mai va avea loc jurizarea acestor planuri la Teatrul de Stat din Oradea în fața unei comisii constituite din antreprenori cu renume la nivel național. Mai mult decât atât: primele trei premii câștigătoare vor participa în luna iunie la o jurizare în București, unde Microsoft le va oferi câștigătorilor burse de merit. Selecția va avea așadar loc pe baza dosarelor întocmite cu planul de afaceri, iar cea mai bună idee de afacere va fi răsplătită.

Credem cu tărie că acest proiect, “Maraton de Educație Antreprenorială”, organizat de CONAF Bihor reprezintă un real deschizător de orizonturi atunci când vine vorba de viitorul și succesul tinerilor de mâine. Open Tribe stă la baza creării unui astfel de mediu de dezvoltare și lansare de oportunități a tinerilor din România, așa cum ne-au obișnuit deja în cadrul activității Academiei.

Dr. Réka Balog – profesor, trainer și editor Open Tribe

Distribuie informația
Alte știri