Maraton pentru viaţă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea

Foto: facebook

Generozitatea, umanitatea, profesionalismul şi responsabilitatea s-au întâlnit din nou, aducând speranţă la o viaţă mai bună pentru 5 oameni.

Un adevărat maraton pentru viaţă a început în zorii zilei de vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, acolo unde familia unui pacient de 51 de ani, aflat în moarte cerebrală, a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi şi, astfel, 3 pacienţi au primit viaţă prin transplant de ficat şi rinichi, iar alţi 2 se vor bucura de vedere prin transplant de cornee.

Ca de fiecare dată, echipa de coordonare a spitalului din Oradea (Dr. Ştefan Pataki, Dr. Simona Mirt, Dr. Silviu Turcus, as. Emese Szabo, as. Aurelia Cheregi) a făcut dovada profesionalismului şi, alături de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni şi Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, au transmis mai departe flacăra speranţei.

Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă şi care aleg să-şi facă datoria cu responsabilitate şi profesionalism în aceste zile complicate.

Distribuie informația
Alte știri