Marcel Boloş: Guvernul a aprobat granturi pentru microintreprinderi şi IMM-uri, în două măsuri de sprijin

foto: facebook BolosIoanMarcel

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Marcel Boloş a anunţat că Guvernul a aprobat, joi, ordonanţa de urgenţă care are în vedere acordarea granturilor pentru investiţii pentru întreprinderile mici şi mijlocii, în valoare totală de 400 milioane euro.

El a precizat că vor fi două etape de măsuri, una care are o alocare de 60 milioane de euro cu granturi cuprinse între 50.000 de euro şi 200.000 euro şi este destinat capacităţilor de prestări servicii şi refacerii capacităţii de prestări servicii pentru domenii precum învăţământ, sănătate, asistenţă socială şi servicii prestate către populaţie şi o a doua componentă este cea referitoare la acordarea de granturi pentru refacerea capacităţii de rezilienţă a IMM-urilor afectate de criză.

„Aici valoare este de 360 milioane euro aproximativ. Sunt vizate un număr de 4.000 de companii, iar domeniile pentru care se vor aloca aceste granturi sunt cele care privesc activitatea de producţie, construcţii, transport şi depozitare, hoteluri şi restaurante, pe componenta de dotări specifice pentru serviciile de cazare. Granturile sunt cuprinse între 50.000 euro şi 500.000 euro”, a mai explicat el.

Publicarea Ghidului în consultare va avea loc pe 22.06.2022, perioada de  consultare va fi între 22 iunie până pe 4 iulie 2022. Lansarea apelului pe data de 16 august 2022 şi semnarea contractelor de finanţare în perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2022.

Distribuie informația
Alte știri