Marcel Boloș anunță „Revoluția Investițiilor Europene”, după modelul început la Oradea

foto: facebook BolosIoanMarcel

În Oradea, am început „Revoluția Fondurilor Europene”. Ulterior, în aceeași notă am început primul meu mandat ca ministru al fondurilor europene, când am pus bazele „Revoluției fondurilor europene 2.0”, prin care am adus României 4 miliarde de euro în 14 luni de mandat.

Acum, în această nouă aventură la conducerea ministerului, care este pentru și despre beneficiarii finanțărilor europene, am început „𝐑𝐄𝐕𝐎𝐋𝐔𝐓̦𝐈𝐀 𝐈𝐍𝐕𝐄𝐒𝐓𝐈𝐓̦𝐈𝐈𝐋𝐎𝐑 𝐄𝐔𝐑𝐎𝐏𝐄𝐍𝐄 𝟏.𝟎”.

După cum vedeți, de la săptămână la săptămână implementăm noi măsuri prin care arătăm tuturor românilor că #SePoate. Se poate să construiești, atunci când ai o strategie solidă și o echipă care își sacrifică inclusiv timpul liber pentru a arăta că, într-adevăr, #BaniiEuropeniSchimbăVieți.

Am reușit în ședința de Guvernul României de astăzi să aprobăm două OUG-uri care vin cu măsuri în valoare totală de peste 1,4 miliarde de euro pentru investiții în #RomâniaViitorului, o Românie în care nimeni nu este lăsat în urmă.

Vreau să trec în revistă fiecare măsură în parte, și voi reveni ulterior cu prezentarea lor pe larg, pentru că sunt detalii importante și de interes pe care nu aș vrea să le ratați.

➡️𝐌𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐚 𝟒.𝟏.𝟏 𝐁𝐈𝐒, 𝟑𝟎𝟎 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐈𝐌𝐌-𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐧𝐝𝐮𝐬𝐭𝐫𝐢𝐚 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫

Vorbim despre granturi de investiții necesare retehnologizării în valoare de 300 milioane euro. Valoarea granturilor este cuprinsă între 50.000 și 500.000 de euro, iar numărul estimat de beneficiari este de peste 2.000.

➡️𝟓𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐚𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭̦𝐢 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐬𝐮𝐫𝐬𝐞 𝐫𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞

Bugetul se alocă sub formă de granturi, după cum urmează:

– Granturi aferente măsurilor de producere a energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu de energie al autorităților publice locale au valoarea minimă de 500.000 euro și valoarea maximă de 5.000.000 euro.

– Granturi aferente măsurilor de producere a energiei din surse regenerabile pentru comercializare se acordă pe beneficiar și proiect, sub formă de ajutor de stat, și au valoarea minimă de 5.000.000 euro și valoarea maximă de 15.000.000 euro.

➡️𝟓𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐚𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐩𝐫𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐚𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐈𝐌𝐌-𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐚̆𝐬𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜𝐚̆/𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐮𝐫𝐬𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐫𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞

Vorbim despre granturi cu o valoare minimă de 50.000 euro și valoare maximă de 500.000 euro, cu excepția celor acordate în baza schemei de minimis, unde valoarea maximă este de 200.000 euro.

Sunt peste 1.800 de potențiali beneficiari, și ne dorim ca apelurile să fie lansate în luna septembrie.

➡️𝟏𝟐 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨, 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐚𝐦𝐞 𝐬̦𝐢 𝐧𝐨𝐮-𝐧𝐚̆𝐬𝐜𝐮𝐭̦𝐢

Mamele și copiii nou-născuți din categoriile cele mai defavorizate vor primi un ajutor în valoare de 2.000 lei, în primele 3 luni de la nașterea copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic. Ajutoarele vor fi acordate în limita a 12 milioane euro, sumă alocată prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (#POAD).

➡️𝟏𝟎𝟎 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐟𝐮𝐠𝐢𝐚𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐔𝐜𝐫𝐚𝐢𝐧𝐚

Alocăm acești bani pentru decontarea cheltuielilor pentru satisfacerea nevoilor de bază și sprijinul persoanelor strămutate provenite din zona conflictului armat din Ucraina.

➡️𝐅𝐚𝐜𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐟𝐢𝐬𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨𝐩𝐞𝐚𝐧𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐚𝐫𝐜𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭𝐚̆

Astfel, se reglementează modalitatea de finanțare a parcurilor de specializare inteligentă, bazate pe un concept partenerial care să contribuie la generarea de soluții și produse ale întreprinderilor, creșterea colaborării cu organizațiile de cercetare și inovare, asigurarea transferului tehnologic și implementarea de tehnologii noi.

În final, aduc mulțumiri colegilor mei extraordinari din Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, fără de care nu aș fi putut să vă prezint aceste realizări. Vă mulțumesc și dumneavoastră, celor care ne urmăriți și sunteți alături de activitatea noastră, pentru că doar împreună vom duce România la următorul nivel.

Distribuie informația
Alte știri