Marcel Boloș: Autoritățile campioane la accesarea banilor europeni sunt Oradea și Cluj-Napoca

foto: facebook BolosIoanMarcel

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloș a spus la TVR INFO că România are peste 80 de miliarde de euro la dispoziție pentru investiții, ceea ce reprezintă un moment nu numai istoric, cât și unic pentru ceea ce inseamnă dezvoltarea unei țări cu un asemenea buget pus la dispoziție.

Dacă nu ai acești bani acum, dacă nu suntem în stare să-i accesăm și să implementam mai ales proiectele care țin de domeniul acesta al marilor servicii publice, este o oportunite pe care dacă o ratăm, eu nu știu dacă se mai întoarce vreodată, ca acest buget să îl ai la dispoziție, aceste investiții să trebuiască să le implementezi și noi să arătam neputința noastră, prin faptul că nu implementăm proiectele și că nu suntem în stare să folosim banii, eu cred că ar fi o rușine națională, a spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloș.

Autoritățile campioane la accesarea banilor europeni sunt Oradea, Cluj Napoca, potrivit declarațiilor lui Marcel Boloș. Bucureștiul nu are un loc fruntaș pentru atragerea fondurilor europene, unul dintre proiectele care au rămas în urmă fiind cel de colectare a deșeurilor.

Ministrul a mai explicat că autoritățile locale vor avea un cuvânt de spus, în mai mare măsură ca până acum, atunci când vine vorba de proiectele pe care le consideră prioritare pentru ca zonele defavorizate să recupereze decalajele de dezvoltare.

Este o descentralizare în toată puterea cuvântului, este pentru prima dată când descentralizarea se întâmplă și nu este doar la stadiul de vorbă și continuăm procesul acesta de descentralizare, a subliniat ministrul.

Alte știri