Marcel Boloş: Avem la dispoziţie 46 de miliarde euro pentru investiţii până în 2029

foto: captura youtube

Marcel Bolos, ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, susține că Romania va primi, de la UE, suma de 46 de miliarde de euro, bani care vor fi folositi pentru investitii.

Procesul a fost unul complicat și de durată. Îmi aduc aminte că în precedentul mandat am pus în consultare primele forme ale programelor, am lansat dezbaterile publice referitoare la conținutul acestora și am început negocierile cu reprezentații European Commission. Iată că după 3 ani de atunci, putem marca un moment ce înseamnă validarea celor 𝟒𝟔 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨 care ne vor aduce investiții masive în spitale mai sigure, rețele strategice de transport, modernizarea infrastructurii de apă și canalizare și sprijin pentru mediul de afaceri.

În aprilie, când m-am întors în Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, încă nu era trimis oficial niciunul dintre programe către Comisie. Mai preciez că dacă nu reaușeam aprobarea tuturor programelor anul acesta, 𝐚𝐦 𝐟𝐢 𝐩𝐢𝐞𝐫𝐝𝐮𝐭 𝟓,𝟐 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨. Cu toate acestea, am ajuns în fața acestui moment, în care să transformăm documentele strategice în realitate. Această reușită se datorează efortului conjugat al tuturor celor care s‑au implicat în elaborarea, scrierea și furnizarea de informații, a scris ministrul pe Facebook.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri