Marcel Boloș: „În 2023, prin Programul Transport lansăm apeluri în valoare totală de 9,4 miliarde de euro. Niciodată nu am mai beneficiat de o astfel de alocare”

foto: captura youtube

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a precizat că în prima jumătate a acestui an va fi deschis accesul la finanţate europeană pentru proiecte de infrastructură de transport în valoare de 9,4 miliarde de euro, prin Programul Transport 2021 – 2027

Sectorul transporturi este unul foarte drag mie, pasiune ce s-a tradus în mai bine de zece ani de implicare pentru proiecte care să ne ducă cu adevărat pe calea dezvoltării.

Iar viziunea pe baza căreia am vrut să clădim este următoarea: nu la nivel de minister se pot rezolva problemele beneficiarilor, ci coborând aproape de regiuni.

Așa am pus bazele mecanismelor pentru ca autoritățile locale să poate să pună la punct proiecte strategice și să aibă parte de un traseu cât mai simplu pentru depunere și implementare.

➡️Mai departe, o mobilizare strictă poate aduce schimbarea la față a României și alinierea la imaginea țărilor din Vest.

În 2023, prin Programul Transport lansăm apeluri în valoare totală de 9,4 miliarde de euro. Niciodată nu am mai beneficiat de o astfel de alocare.

Printre oportunitățile strategice incluse în Programul Transport se numără:

✅autostrada Sibiu-Piteşti;

✅drumul de mare viteză Pitești Craiova;

✅extensia magistralelor de metrou București;

✅complexul feroviar metropolitan București;

✅trenuri metropolitane în Cluj-Napoca, Iași, Brașov și Timișoara;

✅dezvoltarea și modernizarea porturilor dunărene strategice, precum și a portului Constanța.

Iar acestea sunt doar câteva exemple. Las mai multe detalii în comentarii.

Distribuie informația
Alte știri