Marcel Boloș: ”Nu se pune problema vreunei tăieri a investițiilor. Nu facem altceva decât să prioritizăm cheltuielile pe care statul le are”

Zilele acestea am publicat în consultare un pachet de măsuri pentru plafonarea cheltuielilor publice. Plafonare care nu înseamnă să reducem investițiile sau să tăiem din programele sociale esențiale, a scris, pe Facebook, ministrul finanțelor, Marcel Boloș

Potrivit acestuia, nu se pune problema vreunei tăieri a investițiilor. Nu facem altceva decât să prioritizăm cheltuielile pe care statul le are.

Ea presupune doar o abordare mai atentă și planificată a cheltuielilor guvernamentale pentru a ne asigura că suntem responsabili cu resursele financiare ale țării.

Reducem risipa pentru a ne putea concentra pe obiective prioritare: să implementăm proiectele din fonduri europene care ne aduc autostrăzi, școli noi, spitale, apă curentă în fiecare casă și măsuri de sprijin pentru cei vulnerabili.

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Mai mult, în sprijinul dezvoltării la nivelul autorităților publice locale, venim în ședința de Guvern cu alte doua proiecte de acte normative:

Unul le permite realizarea de împrumuturi de la nivelul Trezoreriei pentru susținerea cheltuielilor neeligibile și cofinanțării aferente proiectelor, pentru ca aceștia să termine mai ușor proiectele pe care trebuie să se concentreze în ultimele luni ale exercițiului financiar 2014-2020.

Altul aduce posibilitatea dezvoltării de proiecte de investiții pe terenurile degradate/nevalorificate ale statului.

Distribuie informația
Alte știri