Marcel Boloş: Toate măsurile propuse de MFE pentru combaterea efectelor pandemiei au fost aprobate de către Comisia Europeană

Foto: formaremedicala.ro

Toate măsurile propuse de România pentru combaterea efectelor negative ale pandemiei cauzate de noul coronavirus au fost aprobate de către Comisia Europeană, susţine ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

De asemenea, prin flexibilitatea alocării de fonduri între categoriile de regiuni vor putea fi sprijinite toate localităţile din România afectate de COVID-19.

Potrivit Ministerului Fondurilor Europene (MFE), „reducerea concentrării tematice” înseamnă, spre exemplu, posibilitatea transferării de fonduri iniţial destinate cercetării către la mediul de afaceri în scopul relansării economice, iar „cofinanţarea integrală a cheltuielilor declarate începând cu 1 iulie până pe 30 iunie 2021” prevede ca în perioada menţionată sumele aferente cofinanţării naţionale nu mai trebuie asigurate de la bugetul de stat, fapt care reduce presiunea pe deficitul bugetar.

„Vestea bună pentru români este că din anul 2021 va exista pentru prima oară un Program Operaţional dedicat exclusiv sănătăţii, cu un buget de aproximativ 4,5 miliarde de euro”, a adăugat ministrul Marcel Boloş.

Potrivit MFE, Regulamentul (UE) 2020/558 al Parlamentului European şi al Consiliului a fost aprobat de Comisia Europeană şi publicat vineri în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Distribuie informația
Alte știri