Guvernul renunță la plafonarea plăților cash. Anunţul premierului

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că în prima şedinţă de Guvern, va revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor, privind limitarea cash-ului, astfel că toate limitele actuale de cash vor fi menţinute, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice, cu două excepţii: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

Premierul a transmis şi un mesaj pentru evazioniştii care au profitat de această discuţie din spaţiul public, arătând că va veni peste ei şi îi va scoate din vămi, din birourile instituţiilor statului, de peste tot.

El a precizat că ”vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern”.

”Toate limitele actuale de cash vor fi menţinute, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice. Cu două excepţii: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi. Am însă un mesaj pentru evazioniştii care au profitat de această discuţie din spaţiul public: voi veni peste voi! Voi veni şi vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituţiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Aşa cum am început războiul cu cei care distrug vieţile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veţi scăpa!”, a mai afirmat Ciolacu.

Distribuie informația
Alte știri