Maria Olaru, multiplă campioană la gimnastică a României, într-o conferință de excepție, la Oradea

Maria Olaru, multiplă campioană la gimnastică a României, vine la Muzeul Țării Crișurilor pentru o întâlnire cu publicul bihorean, căruia îi pregătește o conferință de excepție!

Titlul conferinței face referire la volumul „𝑃𝑟𝑒𝑡̦𝑢𝑙 𝑎𝑢𝑟𝑢𝑙𝑢𝑖. 𝑆𝑖𝑛𝑐𝑒𝑟𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑖𝑛𝑐𝑜𝑚𝑜𝑑𝑎̆. 𝑀𝑒𝑚𝑜𝑟𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑢𝑛𝑒𝑖 𝑐𝑎𝑚𝑝𝑖𝑜𝑎𝑛𝑒 𝑜𝑙𝑖𝑚𝑝𝑖𝑐𝑒”, care prezintă „un copil ce povestește scandalurile din casă, gelozia, bătăile, sinuciderea tatălui în care este implicată o jucărie, episoadele de beție ale mamei și vorbește despre iubirea lor, după care a tânjit și pe care, deseori, a simțit‑o. Un copil ajunge în sala de gimnastică și ridică ochii către norocosul șir de antrenori admirând‑o și bătând‑o. O relație tandră și nepermisă.”

Maria Olaru s-a născut la 4 iunie 1982, la Fălticeni și la numai 7 ani a început pregătirea la CSS „Cetate” Deva, la 500 km de casă. A avut o carieră impresionantă de sportivă, care i-a adus în palmares mai multe medalii și titluri, ce o plasează printre cele mai bune gimnaste pe care le-a avut România: în 1998 a devenit campioană europeană cu echipa și a obținut locul II la sărituri (Sankt Petersburg); în același an s-a clasat a doua la individual compus la Goodwill Games (New York). În 1999, la Tianjin, a obținut titlul de campioană mondială absolută la individual compus, fiind a doua gimnastă din România care a urcat pe prima treaptă a podiumului mondial la individual compus, la 12 ani după Aurelia Dobre (Rotterdam, Olanda 1987), locul I cu echipa și locul III la sărituri; în 2000, la Olimpiada de la Sydney, a obținut medalia de aur cu echipa și de argint la individual compus. A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar în anul 2000, i-a fost conferit Ordinul National „Serviciul Credincios”, în grad de comandor.

După Jocurile Olimpice de la Sydney s-a retras din activitatea competițională, devenind asistent universitar la Universitatea de Vest din Timișoara, iar în 2014 și-a deschis o sala de gimnastică în București.

Distribuie informația
Alte știri