Marșul pentru viață din Oradea ”Unic din prima secundă”

Sâmbătă, 23 martie a.c., în Oradea, s-a desfășurat „Marșul pentru viață”, eveniment organizat de Coaliția pentru Familie. În acest an manifestarea a avut ca slogan „Unic din prima secundă”, care a încercat să atragă atenția comunității asupra creșterii ratei avorturilor din țară.

Evenimentul a început, în Piața Unirii, cu un scurt cuvânt din partea moderatorului Daniel Burtic, reprezentant al Coaliției pentru Familie: „Tema marșului din anul acesta este unicitatea noastră dată de Dumnezeu din prima secundă de viață. La acest marș nu cerem nici un drept, nu cerem nimic din partea politicienilor, cerem doar binecuvântarea și îndurarea lui Dumnezeu, iar din partea oamenilor cerem omenie”.

Ulterior cei prezenți la eveniment au ascultat rugăciunea „Tatăl Nostru”, rostită de pr. prof. Radu Rus, și Imnul Național, cântat de fanfara prezentă la manifestare. Au mai luat cuvântul și Alina Bonchiș, Livia Creț și Vincze Judit, fiecare vorbind despre importanța nașterii unui copil și despre decizia de a face un avort. De asemenea, liderii cultelor religioase din Bihor au vorbit despre viață ca fiind creația lui Dumnezeu, dar și despre înstrăinarea omului față de acestea. Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, deoarece sănătatea încă îi este șubredă, a salutat doar pe cei prezenți la manifestare, lăsând transmiterea mesajului în sarcina preotului Anton Cioba: „Cel mai frumos lucru existent pe pământ este viața! Toți ne bucurăm de ea! Prezența noastră aici nu este altceva decât o mărturie a bucuriei pe care o avem și o trăim! O trăim pentru că suntem în viață! Viața este un dar pe care îl primim de la Dumnezeu. Nimeni altcineva nu poate da viață decât numai Dumnezeu! Același Dumnezeu este cel care, atunci când consideră, o ia. Cel care este împotriva vieții, nu este omul. Dușmanul vieții nu este omul. Dușmanul vieții este și a fost dintotdeauna diavolul care, prin multele lui metode, ispitește omul să ia viața și astfel să se pună în locul lui Dumnezeu”. Pe scenă au urcat și alți organizatori care vorbit despre importanta păstrării copilului nenăscut indiferent de condițiile de trai pe care le au viitorii părinți, punându-se accent și pe faptul că avortul este un jurământ încălcat de medici.

Acțiunea a continuat cu marșul care a început din Piața Unirii spre Podul Sfântului Ladislau, Piața Ferdinand, Calea Republicii, B-dul Magheru, Centrul Civic, și s-a încheiat la Catedrala Episcopală Învierea Domnului.


Elena Fendic, Jurnalism, An I


Distribuie informația
Alte știri