Marți, 13. O zi obișnuită sau cu ghinion? Ce spun experţii

Teama de ziua de marți 13 este una dintre cele mai răspândite superstiții la nivel mondial, iar românii nu au scăpat de o astfel de influență mistică, mai ales că este vorba de două superstiții: teama de ziua de marți și frica de numărul 13, ambele considerate ca aducătoare de ghinion, potrivit Libertatea.ro.

După astrologia orară, ziua de marți are „trei ceasuri rele”. Astfel, trei ore din ziua de marți se află sub guvernarea planetei Marte, considerată de rău augur. Acest fapt transformă cele trei ore într-o perioadă de timp unde ghinionul își face de cap. În celelalte zile ale săptămânii, doar două ore sunt guvernate de planeta Marte.

Există oameni care au din naştere o puternică înclinaţie spre superstiţii, astfel încât ajung să facă tot felul de asocieri între anumite evenimente şi diferite semne reale sau imaginare. Pentru alţii însă data de 13 este una cu noroc.

„În ziua de 13 şi marţi ni ne întâmplă şi lucruri bune şi putem să ne centrăm pe acestea şi atunci vom observa că de fapt nu are nicio legătură ceea ce ni se întâmplă cu un număr sau cu o zi”, sustin psihologii.

Distribuie informația
Alte știri