Masa de Crăciun, o provocare pentru sănătate!

În fiecare an, sărbătorile de iarnă au gust de sarmale, friptură şi cozonac. Ademeniți de atâtea bunătăți, după o perioadă de post, puțini se mai gândesc însă la sănătate. Cine s-a abținut în ultima perioadă să mănânce carne ar trebui să fie cumpătat, spun medicii. Consumul în exces al produselor bogate în grăsimi ar putea avea efecte nedorite.

„Nu asociem la aceeași masă și sarmale și friptură și preparate aperitive din carne. Ne limităm la un singur preparat și abia de a două zi, după un pic de antrenament digestiv, putem să mâncăm cantități mai mari”, recomandă dr. Ruxandra Pleşea – medic specialist diabet, nutriţie şi boli diabetice, potrivit stiri.tvr.ro.

Medicii nu recomandă combinarea alcoolului cu mâncarea bogată în grăsimi. Consumul lor în exces crește riscul de infarct sau accident vascular cerebral. Atenți trebuie să fie și hipertensivii și diabeticii care nu ar trebui să își întrerupă tratamentul.

Fructele nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Însă ar fi bine să le consumăm la 2 – 3 ore după masă.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri