Masă rotundă internațională, 7-9 mai 2019, Oradea

Departamentul de Relații Internaționale și Studii Europene, din cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Universitatea din Oradea organizează Masa rotundă cu tema „Cooperare transfrontalieră în statele membre ale Uniunii Europene: studii teoretice și exemple de bune practici”.

Desfășurat pe parcursul a două zile, evenimentul reunește specialiști din România, Ungaria, Polonia, Ucraina și Republica Moldova, care vor dezbate, în cadrul a patru secțiuni, teme precum: Studii teoretice europene în domeniul dezvoltării cooperării transfrontaliere, Metodologii de evaluare în cooperarea transfrontalieră; Provocări actuale în dezvoltarea cooperării transfrontaliere între statele membre ale UE; Problematica dezvoltării cooperării transfrontaliere la granițele externe ale Uniunii Europene.

Dezbaterile se înscriu în seria de evenimente organizate de Universitatea din Oradea pentru marcarea mandatului președinției României la Consiliul UE (1 ianuarie – 30 iunie 2019). De asemenea, discuțiile vor constitui un bun prilej de reflecție privind viitorul Europei, în contextul celebrării zilei Europei și a desfășurării Summit-ului informal al Consiliului European de la Sibiu, din 9 mai 2019.

Deschiderea evenimentului va avea loc miercuri, 8 mai 2019, de la ora 9.30, în Sala de Consiliu a Universității din Oradea (pavilion A, parter). Lucrările pe cele 4 secțiuni se vor desfășura în Sala de Consiliu și Hotel Continental (8 mai), respectiv Muzeul Cetății Oradea (9 mai).

Distribuie informația
Alte știri