Masacru la o școală din Belgrad. Un elev de 14 ani a deschis focul cu pistolul tatălui său

Foto: antena3.ro

Un atac armat soldat cu numeroși morți a avut loc în această dimineață la o şcoală din Belgrad. Cel puţin opt copii au fost ucişi într-un atac armat, într-o şcoală din centrul Belgradului, Serbia. A fost ucis şi paznicul şcolii, o profesoară este rănită, iar alţi elevi sunt răniţi.

„Poliția a trimis imediat la fața locului toate patrulele disponibile și a arestat un minor suspect – un elev de clasa a șaptea care este bănuit că a tras mai multe focuri de armă cu pistolul tatălui asupra elevilor și a agenților de pază din școală”, au anunțat autoritățile sârbe într-un comunicat.

Atacul s-a produs la ora locală 8:40 (09:40 în România) la școala „Vladislav Ribnikar”, situată în centrul Belgradului. Băiatul de 14 ani care a tras cu arma este fiul unui cunoscut și apreciat medic de la un spital din capitala Serbiei.

Presa locală menționează reacția părinților îngroziți, care au venit la școală pentru a afla informații despre copiii lor.

Jurnaliștii sârbi menționează, de asemenea, că paznicul și cel puțin alți opt elevi au murit.

Presa internațională notează că astfel de crime în masă cu arme de foc sunt extrem de rare în Serbia dar că, după conflictele din anii ’90, au rămas multe arme în posesia civililor, situație care favorizează astfel de tragedii.

Distribuie informația
Alte știri