Masca prin care se poate detecta Covid-19, cu ajutorul ultravioletelor

Foto: stirileprotv.ro

Cercetătorii japonezi au dezvoltat măști care folosesc anticorpi de struț pentru a detecta COVID-19 prin expunerea la lumina ultraviolet, scrie Reuters.

Descoperirea lui Yasuhiro Tsukamoto și a echipei sale de la Universitatea Prefecturală Kyoto din vestul Japoniei ar putea asigura detectarea virusului la preț redus acasă, au spus aceștia într-un comunicat de presă.

Oamenii de știință au început prin a crea un filtru de mască acoperit cu anticorpi de struț care vizează noul coronavirus, pe baza cercetărilor anterioare care arătau că păsările au o rezistență puternică la boli. În studiul efectuat ulterior, participanții au purtat măștile timp de 8 ore, după care filtrele au fost înlăturate și pulverizate cu o substanță chimică ce strălucește sub lumina ultraviolet, în cazul în care persoanele erau infectate cu Coronavirus.

Tehnologia a fost testată timp de 10 zile într-un experiment în care au fost implicate 32 de persoane infectate cu COVID-19. În urma testelor, cercetătorii au descoperit că toate măştile pe care acestea le purtau străluceau sub lumina UV.

Sursa: stirileprotv,.ro

Distribuie informația
Alte știri